София пет 31.10 9 Мъгла. Студено.
Виж прогнозата за 15 дни

La Piazzetta

La-piazzetta-1 Видяно: 1104 пъти
  • Адрес: София, кв. „Лозенец“, ул. „Цветна градина“ 5, с/у хотел „Хемус“
  • Работно време: 12-00 ч.
  • Телефон: 088 755 6507
  • Повече информация

„Ла пиацета“ е като малко късче от Италия. Всичко тук моментално те пренася в красивата родина на пастата - кухнята, обстановката, дори малкото площадче пред заведението, дало името му.

Менюто е подбрано и, разбира се, залага на италианските рецепти. Нямаше как да не опитаме прясната паста. Има различни видове - спагети, пене, талильони..., а отделно се предлагат и различни сосове за тях. Много италиански ресторанти в София твърдят, че правят „истинска паста“, но за „Площадчето“, както се превежда „Ла Пиацета“, едно такова твърдение би било съвсем на място.

Можеш да избираш и между ризото (два вида), месни специалитети и други вкусотии от италианската кухня.

Сред салатите има класически, като „Капрезе“, и такива, загатващи за фантазията на главния готвач.

Подобно е положението и при десертите - покрай традиционните милефолье и домашна италианска торта, обикновено се прокрадва по някоя изненада, предложена от сервитьора. В нашия случай изненадата беше крем с рикота, маскарпоне и малини, който се оказа истинска вкусова феерия.

Като стана дума за сервитьора, обслужването е точно каквото го обичаме - приятелско и много компетентно едновременно. Сервитьорът ни посрещна с усмивка, препоръча ни с коя паста ще върви най-добре избраният от нас сос и коя салата най-много им подхожда като вкус, а през цялата вечер запази ведрото си настроение. И да, накрая ни предложи десерта-изненада, което съвсем ни спечели.

„Ла Пиацета“ има и обедно меню, така че ако работиш наоколо, въобще не се чуди къде да изкараш обедната почивка.

Естествено, препоръчваме масите на верандата. Тя е украсена със саксии с цветя, а дърво и плат, камък и метал си правят отлична компания. Можеш да седнеш на високи столчета или на меко, удобно диванче.

Точно срещу ресторанта пък е вече споменатото площадче. Реставрирано е, а пейките и паважът по него отново навяват италиански асоциации. Липсва му само някоя римска статуя и фонтан, но дочухме, че и за последното има планове...

La Piazzetta

  • Адрес: София, кв. „Лозенец“, ул. „Цветна градина“ 5, с/у хотел „Хемус“
  • Работно време: 12-00 ч.
  • Телефон: 088 755 6507
  • Facebook страница: http://www.fb.com/lapiazzetta.sofia

Още заведения в София

Още от нашите медии